کسب و کار

استراتژی به سبک اُملتی

استراتژی به سبک اُملِتی

استراتژی به سبک اُملتی

اگر دوست دارید استراتژی را خیلی ساده درک کنید و تمام موارد ذکرشده در این مقاله را با گوشت و پوست خود حس کنید، پیشنهاد می‌کنم خودتان را در موقعیت‌هایی که ذکر می‌شود قرار بدهید:

لطفاً توجه کنید که در این مقاله با مفهوم کلی استراتژی آشنا خواهید شد و در مقاله‌های آتی به استراتژی و مباحث تخصصی آن در کسب‌وکار می‌پردازیم.

قبل از این‌که تصمیم بگیریم به سراغ بررسی عبارت استراتژی برویم باید به ۳ سؤال زیر با دقت توجه کنیم و به آن‌ها پاسخ دهیم.

  1. کجا هستیم؟
  2. قرار است از جایی که هستیم به کجا برسیم؟
  3. از چه روشی یا راهی قرار است به مقصد برسیم؟ (این سؤال آخر همان استراتژی ما است)

استراتژی را اُملِتی یاد بگیریم:

بیایید با سوالهایی که مطرح کردیم شروع کنیم:

الآن کجا هستیم؟

فرض کنید در منزل هستید و کمی احساس گرسنگی دارید. می‌خواهید برای خود اٌملِت درست کنید و اولین باری است که می‌خواهید در زندگی‌تان اُملِت بپزید. شما در یخچال خانه مواد اولیه دارید ولی اُملِت ندارید. مواد اولیه‌ی درست کردن اُملِت (۱- تخم‌مرغ ۲- روغن ۳- گوجه ۴- ادویه) است ولی در این مرحله هیچ املت خوشمزه‌ای در کار نیست.

قرار است از جایی که هستیم به کجا برسیم؟ مقصد کجاست؟

در حال حاضر مواد اولیه را داریم و قرار است با انتخاب یک استراتژی درست به یک اُملِت خوشمزه برسیم.

از چه روشی یا راهی قرار است به مقصد برسیم؟ (این سوال آخر همان استراتژی ما است)

زمانی که به مسیر‌های رسیدن به یک اُملِت خوشمزه فکر می‌‎کنید پارامترهای مختلفی را باید در نظر بگیرید. اول از همه شما باید دانش این موضوع را داشته باشید که چه نوع منابع یا مواد اولیه‌ای مناسب پختن یک اُملت است. مواد اولیه پختن یک اُملت خوشمزه را باید درست تهیه کنید.

شاید برای شما سوال شود که درست تهیه کنیم یعنی چی؟

یعنی این‌که باید روغنی که انتخاب می‌کنید روغن سرخ‌کردنی باشد نه پخت‌وپز. گوجه‌ای که استفاده می‌کنید باید آبدار باشد و تازه و وقتی از ادویه صحبت می‌کنیم قرار نیست هر چیزی داخل اُملِت بریزیم. بازهم شاید برای شما سؤال پیش بیاید که اگر گوجه آبدار نباشد اُملت درست نمی‌شود؟ درست می‌شود اما مقصد ما که یک اُملِت خوشمزه بود نمی‌شود.

اگر شما در این مرحله آگاه باشید که به چه نوع منابعی نیاز دارید که هیچ اما اگر مطمئن نیستید از مادرتان یا مادربزرگتان که در صنعت آشپزی حرفی برای گفتن دارند کمک بگیرید. (همیشه سعی و خطا کار خوبی نیست). حالا به این فکر کنید که اگر تعداد افراد حاضر در خانه زیاد باشد و مواد اولیه‌ی کمی داشته باشید آن مواد را چگونه تأمین می‌کنید؟

 به‌طور مثال اگر 2 عدد تخم‌مرغ، نصف 1 قرص بربری و 1 عدد گوجه داشته باشید و در خانه 3 نفر باشید قطعاً باید مقدار بیشتری از این مواد را تهیه کنید. حالا چه تصمیمی می‌گیرید؟ لباس می‌پوشید و از سوپرمارکت، نانوایی و میوه‌فروشی سر کوچه طی مدت‌زمان تقریبی 20 دقیقه با هزینه X تومان مواد لازم را تهیه می‌کنید یا تصمیم می‌گیرید به‌صورت اینترنتی از اسنپ سفارش بدهید و کرایه حمل را نیز متقبل شوید و X+N تومان را پرداخت کنید و علاوه بر این به‌جای 20 دقیقه احتمالاً 60  دقیقه هم باید صبر کنید تا خریدهایتان به‌دستتان برسد. احتمالاً تا اینجای کار متوجه شده‌اید که باید گزینه‌های مختلف مرتبط با انتخاب منبع درست، هزینه و زمان را روی میز بگذارید و به‌صرفه‌ترین حالتی را که متناسب با منابع و بودجه شما است انتخاب کنید. 

فرض کنید که متناسب با شرایط خودتان استراتژی تهیه مواد موردنیاز را انتخاب کردید و آن‌ها را تهیه نمودید اما آیا به یک اُملِت خوشمزه رسیدید؟ خیر. شما باید بعد از تهیه مواد اولیه به نحوه ترکیب کردن مواد موردنیاز (منابع) پختن یک اُملِت نیز فکر کنید.  یعنی با چه ترتیبی مواد را با هم ترکیب کنیم تا نتیجه نهایی یک اُملِت خوشمزه باشد؟چند حالت برای ترکیب کردن مواد اولیه داریم؟ هدف ما از بررسی این سوال این است که منابع را به گونه‌ای مدیریت کنیم که علاوه بر رسیدن به نتیجه مطلوب، دچار ضرر نشویم.

انواع حالت ترکیب کردن مواد اولیه با هم و انتخاب بهترین گزینه:

ترکیب اول یا راه شماره ۱:

فرض کنید اول ۶ تخم‌مرغ را می‌شکنید و در ماهی‌تابه می‌ریزید، سپس گوجه‌های خورد نشده را به آن اضافه می‌کنید و مقدار زیادی ادویه به آن اضافه می‌کنید و در انتهای کار به میزان ۱ قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه می‌کنید.

همین الان به این سؤال جواب بدید:

به نظر شما از این ترکیب اصلاً به یک اُملِت می‌رسیم که بخواهیم سر خوشمزه بودن آن باهم بحث کنیم؟ قطعاً نه.

این افتضاح‌ترین املت دنیاست و ما تمامی منابع (موادهای اولیه) و زمان خود را به هدر داده‌ایم و درنهایت به یک نتیجه نامطلوب رسیدیم که تمام آن را باید دور بریزیم و برای رسیدن به نتیجه دلخواه یک بار دیگر فرایند تهیه مواد را طی کنیم و مجدداً زمان بگذاریم تا آن را درست کنیم.

ترکیب دوم یا راه شماره ۲:

فرض کنید گوجه‌های آبداری خریده‌اید و دقیقاً به مقدار لازم آن‌ها را خورد کرده‌اید اما اول به‌اندازه کافی روغن سرخ‌کردنی را در ماهی‌تابه می‌ریزید و سپس گوجه‌ها را به آن اضافه می‌کنید. به نظرتان چه اتفاقی می‌افتد؟ با این ترکیب‌بندی گوجه‌های خورد شده‌ی شما لِه نمی‌شود یا اگر بشود ساعت‌ها باید صبر کنید به نظر شما آیا ارزش دارد برای یک غذایی که می‌خواستید در یک زمان معقول با یک هزینه معقول آماده شود این‌قدر صبر کنید؟  اگر فکر می‌کنید که زیر شعله گاز را زیاد کنید تا گوجه‌ها زودتر له شوند اشتباه می‌کنید و اگر باور ندارید تست کنید ولی  در انتها مجبور می‌شوید روی تخم‌مرغ‌های سفت و لِه نشده بشکنید اما به مقصد دلخواه که یک اُملِت خوشمزه بود نمی‌رسید. حرف من را باور کنید چون نویسنده این مقاله علاوه بر این‌که استراتژی را می‌شناسد آشپز خوبی هم هست.

تا اینجای راه متوجه شدیم که در ترکیب شماره ۱ و شماره ۲ به یک اُملِت خوشمزه  نمی‌رسیم و اگر بخواهیم به نتیجه مطلوب برسیم باید:

  1. نسبت به موضوعی که روی آن کار می‌کنیم آگاهی داشته باشیم یا از یک فرد کار بلد در آن حوزه کمک بگیریم و سعی و خطا کردن اشتباه را کنار بگذاریم.
  2. متناسب با بودجه و شرایط موجود به‌اندازه موردنیاز هزینه کنیم.
  3. با سعی و خطا کردن زمان را از دست ندهیم.

و اما ترکیب درست:

ابتدا گوجه‌های آبداری که خریده بودید را خورد کنید و درون تابه بریزید و زیر شعله‌ی گاز را کم کنید و درب تابه رو بگذارید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا گوجه‌ها با آب خودشان و حرارت کم به خوبی لِه شوند، سپس درب تابه را بردارید تا آب گوجه‌ها بخار شوند. بعدازآن  به‌اندازه‌ای که سطح تابه به روغن آغشته شود روغن بریزید، ۱ دقیقه صبر کنید و تخم‌مرغ‌ها را بشکنید. ۱ نکته بسیار مهم این‌که سرعت عمل شما در اینجای کار کمی باید بالا باشد تا قبل از اینکه تخم‌مرغ اول و دوم خود را بگیرند الباقی تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

حالا مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید و درب تابه را بگذارید و ۲ دقیقه صبر کنید سپس زیر گاز را خاموش کنید و یک املت خوشمزه نوش جان کنید.

نظرات (1)

  1. مریم بابائی

    اساس استراژی املتیمون این بود انتخاب کنیم چه کارهایی را نباید انجام بدیم که املت خوشمزه داشته باشیم و جالب بود.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ایمیل تائیدیه برای شما ارسال شد.

spam رو چک کن اگر ایمیلی که ارسال کردیم به اسپم رفته لطفا Not Spam کن

چالش پروداکتی

لینک آزمون ایمیل شد

مهلت ثبت نام این بوت کمپ تموم شده ولی میتونید در قالب دوره آموزشی از ویدئوی ضبط شده جلسات که تا آخر آذر ضبط میشه استفاده کنید.

با شماره 09304084848 تماس بگیرید.