تجربه کاربری تحقیقات کاربری طراحی کاربری مقاله

چگونه از بازخورد کاربران برای بهبود طراحی محصول استفاده کنیم؟

چگونه از بازخورد کاربران برای بهبود طراحی محصول استفاده کنیم؟

چگونه از بازخورد کاربران برای بهبود طراحی محصول استفاده کنیم؟

فهرست مطالب

چگونه از بازخورد کاربران برای بهبود طراحی محصول استفاده کنیم


 مقدمه

در دنیای محصولات امروزی که بر پایه داده‌ها استوار است، مدیران محصول و طراحان محصول به تمامی ابزارها و تکنیکهای موجود نیاز دارند تا محصولاتی تولید کنند که با کاربران بیشترین همخوانی را داشته باشد.

بازخورد سازنده کاربر سنگ‌بنای طراحی موثر UI/UX است که بینش های ارزشمندی را ارائه می دهد و آنچه را که به خوبی کار می‌کند و یا نیاز به اصلاح دارد را برجسته می‌کند. با این حال، همه بازخوردها از ارزش یکسانی برخوردار نیستند. برخی از منابع قابل اعتمادتر و مرتبط تر از سایرین هستند.

اما چگونه می‌ توانید بفهمید که کدام بازخورد را در اولویت قرار دهید؟ چگونه می توانید بازخورد کاربران را به طور موثر در فرآیند طراحی محصول ادغام کنید؟

بازخورد سازنده کاربر

اهمیت بازخورد کاربر

بازخورد کاربر فوق العاده ارزشمند است زیرا از طرف افرادی است که بیشترین اهمیت را دارند: کاربران نهایی شما.

این مهم بینشی را در مورد اینکه چگونه محصول را می توان اصلاح یا بهبود بخشید، چه ویژگی های را می توان اضافه کرد، و در کل چقدر تجربه کاربر رضایت بخش است، ارائه می دهد. به طور خلاصه بازخورد کاربران به عنوان آینه ای عمل می کند که وضعیت فعلی محصول را منعکس می کند هم به عنوان یک نقشه راه مسیر پیشرفت های آینده را مشخص می کند.

در نهایت، بازخورد به شما کمک می کند تا نیازها و انتظارات مخاطبان هدف خود را برآورده کنید. این امر برای طراحی یک محصول موفق و رقابتی ضروری است. در غیر این صورت، شما اساساً بر اساس فرضیات و حدس‌های خود طراحی می‌کنید.

بازخورد کاربران به چند دلیل در طراحی محصول بسیار مهم است:

  • حذف سوگیری ها: طراحان ممکن است ناخواسته تعصبات شخصی را در کار خود وارد کنند. بازخورد کاربر یک چشم انداز عینی را ارائه می دهد و اطمینان حاصل می کند که محصول نیازهای واقعی کاربر را برآورده می کند.
  • افزایش رضایت کاربر: هم راستا کردن طراحی یک محصول با انتظارات کاربران به ایجاد محصولاتی کمک می کند که کاربران دوست داشته باشند و به آن ها وفادار بمانند.
  • جلوگیری از خطاهای پرهزینه: بازخورد اولیه به طراحان اجازه می دهد تا تصمیمات مبتنی بر داده اتخاذ کنند، از اشتباهات گران قیمت اجتناب کنند و نیاز به دوباره کاری را کاهش دهند.
  • ساخت محصولات ماندگار: بازخورد مستمر تضمین می کند که محصول با ترجیحات کاربر تکامل می یابد و این وابستگی در طول زمان حفظ می شود.

جمع آوری بازخورد کاربران

جمع آوری بازخورد شامل دو روش کنش گرانه و واکنش گرا است:

روش کنش گرانه:

این روش مربوط به بازخوردی است که شما فعالانه به دنبال آن از کاربران خود هستید. این معادل نزدیک شدن به مشتری در یک مغازه و درخواست از آنها برای ارزیابی تجربه خرید است.

راه های جمع آوری اطلاعات از روش کنش گرانه به شرح زیر است:

  • نظرسنجی‌ها و پرسش‌نامه‌ها
  • جلسات مصاحبه
  • فرم‌های بازخورد درون ‌برنامه ای، دکمه‌ها، ویجت‌ها و پاپ‌آپ‌های رتبه‌بندی
  • درخواست بازخورد از طریق ایمیل

روش واکنش گرا:

بازخورد واکنشی کاربر به صورت خودجوش می آید، دقیقاً مانند مشتری ناراضی ای که به دنبال مدیر فروشگاه است. با این حال، بازخورد واکنشی صرفاً منفی نیست. کاربران ممکن است پس از یک تعامل فوق العاده مثبت، به طور خود به خود نظرات درخشانی را از خود به جای بگذارند. بازخورد واکنشی کاربر معمولاً از کانال‌های زیر به دست می‌آید:

  • نظرات، انتقادات و رتبه بندی ها
  • کامنت ها و بازخورد ها در رسانه های اجتماعی
  • تیکت های پشتیبانی و شکایات
جمع آوری بازخورد کاربران

نحوه به کارگیری بازخورد کاربران برای بهبود طراحی

در این بخش،  می خواهیم یکی از کاربردی ترین و بهترین روش‌هایی را که می‌توانید برای جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و پاسخ به بازخورد کاربران استفاده کنید، تشریح می‌کنیم.

مرحله 1: تعیین اهداف و معیار ها

قبل از آنکه شروع به کار کنید، باید ذهنیت روشنی از آنچه که می‌خواهید یاد بگیرید و بهبود دهید داشته باشید.

چه مسائل یا نیازهای خاصی را می‌خواهید برطرف کنید؟ آیا بر روی قابلیت استفاده، زیبایی‌، یا عملکرد تمرکز دارید؟

شما می توانید از روش SMART برای تعیین اهداف و معیارهایی که قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و دارای محدوده زمانی هستند استفاده کنید.

مرحله 2: شناسایی کسانی که نیاز به دریافت بازخورد از آنها دارید

تعیین درست مخاطب برای گرفتن بازخورد به اندازه خود بازخورد اهمیت دارد. سوالات خود را بر اساس هر یک از گروه‌های کاربران شخصی سازی کنید. سوالات باید با اهدافی که از پیش تعیین کرده اید مرتبط باشند.

مرحله 3: انتخاب روش‌ها و ابزارها

برای جمع‌آوری بازخورد کاربران، یک جعبه ابزار پر از گزینه‌ها وجود دارد – نظرسنجی‌ها، مصاحبه‌ها، تست های کاربرد پذیری، نظرات، امتیازدهی ها و … . که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند، بسته به اهداف، بودجه، منابع و کاربران هدف شما ابزار خود را انتخاب کنید.  همچنین به تعداد و دفعاتی که برای جمع‌آوری بازخورد اقدام می کنید، نحوه ذخیره‌سازی و مدیریت آن فکر کنید.

مرحله 4: جمع‌آوری بازخورد و داده‌ها

وقتی به دنبال بازخورد های کاربران هستید، دامنه وسیعی را در نظر بگیرید و از کانال‌های مختلف استفاده کنید. این کار شانس شما را برای جمع آوری بازخورد مفید کاربران در نقاط مختلف تعامل آن ها با محصول شما افزایش می دهد. مهم نیست که از چند کانال مختلف استفاده می کنید، هدفتان ذخیره و سازماندهی بازخوردها در یک مکان متمرکز و واحد باشد. این روند تجزیه و تحلیل بازخورد را ساده می کند و آن را به راحتی در یک مکان در دسترس نگه می دارد.

مرحله 5: اولویت‌بندی بازخورد کاربران

شما نمی توانید به تک تک بازخوردهای کاربران عمل کنید، بنابراین ایجاد یک سیستم اولویت بندی قوی ضروری است. این به شما کمک می کند تعیین کنید که کدام بازخورد و با چه فوریتی ارزش اجرا دارد. هنگام اولویت بندی بازخوردها، سؤالات زیر را بپرسید:

آیا این بازخورد برای چندین کاربر مفید است؟

آیا با استراتژی محصول و اهداف تجاری مطابقت دارد؟

آیا تاثیر مثبت و قابل توجهی بر تجربه کلی کاربر خواهد داشت؟

آیا ما زمان و منابع لازم برای عمل به این بازخورد را داریم؟

آیا تاثیرعمل به آن ارزش سرمایه گذاری را دارد؟

 معیارهای خاصی را که هر بازخورد باید آنها را برآورده کند تا در نظر گرفته شود، تعریف کنید و سپس آنها را با عنوان اولویت بالا، متوسط ​​یا پایین دسته بندی کنید.

اولویت بالا: تغییرات سریع و تاثیرگذار که ارزش قابل توجهی ارائه می دهند.

اولویت متوسط: تغییرات پیچیده تر، اما یک مزیت رقابتی ایجاد می کند.

اولویت پایین: تغییرات پیچیده، ارزش محدودی ارائه می دهد.

نحو به کارگیری بازخورد کاربران برای بهبود طراحی

مرحله 6: پیاده‌سازی بازخورد و آزمایش

پس از شناسایی و اولویت‌بندی تغییرات لازم، وقت آن است که آن‌ها را به اجرا درآورید. همچنین نتایج و پیامدها را با استفاده از اهداف و معیارهای از پیش تعیین‌شده خود ارزیابی کنید.

هنگام تجزیه و تحلیل بازخوردها، ممکن است روندها یا الگوهای خاصی را در داده ها کشف کنید. شاید چندین کاربر یک ویژگی خاص را درخواست می کنند یا شما متوجه شکایات مشابهی در فوروم های خود شده اید. این الگو ها را تبدیل به یک اقدام عملی واحد کنید. به طور مثال، ” اضافه کردن ویژگی ای که به کاربران اجازه می دهد تا نتایج را بر اساس رنگ محدود کنند”.

نتیجه گیری

سازگاری مستمر با نیازهای کاربران امری ضروری است. با جمع‌آوری و تحلیل پیوسته بازخوردها و داده‌های کاربران، این امر را حفظ کنید. رابط کاربری را به طور مداوم بهبود دهید و از نتایج و پیامدهای پیاده‌سازی‌ها و آزمایش‌های خود، بینش‌هایی تازه به‌دست آورید. طراحی، در ذات خود، یک سفر تکراری است. بازخوردها را به‌طور مستمر جمع‌آوری، تحلیل، اولویت‌بندی، پیاده‌سازی، آزمایش و تکرار کنید تا به کیفیت مورد نظر برسید.

Leave your thought here

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت نام آخرین بوت‌کمپ طراحی محصول

با تضمین استخدام 3 نفر برتر درنیمه اول 1404

بوت کمپ طراحی محصول پروداکت پلن

ایمیل تائیدیه برای شما ارسال شد.

spam رو چک کن اگر ایمیلی که ارسال کردیم به اسپم رفته لطفا Not Spam کن

چالش پروداکتی

لینک آزمون ایمیل شد

مهلت ثبت نام این بوت کمپ تموم شده ولی میتونید در قالب دوره آموزشی از ویدئوی ضبط شده جلسات که تا آخر آذر ضبط میشه استفاده کنید.

با شماره 09304084848 تماس بگیرید.